Vergelijk de bouwkundige tarieven
90% van de bouwkundige-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Wat is een bouwkundig rapport?

Heeft u een bouwkundige keuring laten uitvoeren en wilt u de resultaten graag zwart op wit hebben? Een bouwkundig rapport biedt uitkomst.

Huis kopen bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport van de woning geeft uitsluitsel over de bouwkundige staat van de woning. In een bouwtechnisch rapport staan de bevindingen van de bouwkundige, de gebreken van de woning en de eventuele herstelkosten hiervan. Daarnaast wordt er in het bouwrapport advies gegeven om specialistisch onderzoek te laten doen naar gebreken van de woning. Hierbij kunt u denken aan onderzoek naar ongedierte of asbest.

Wanneer een bouwkundig rapport? U krijgt een officieel bouwkundig rapport op het moment dat u een bouwkundige keuring hebt laten uitvoeren. U ontvangt het bouwkundig rapport al snel, maar dit verschilt per bouwkundige. Bij een bouwkundige meeloopkeuring krijgt u geen bouwkundig rapport. De bouwkundige wil vaak wel zijn bevindingen kort op papier zetten, maar dit is geen officieel bouwkundig rapport. Een bouwkundige keuring is overigens niet verplicht voor uw hypotheek. Wel voldoet u aan uw onderzoeksplicht wanneer u een bouwkundige keuring laat uitvoeren.

Wat kost een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwkundig rapport verschillen per bouwkundige. U heeft vaak de mogelijkheid om zelf een bouwkundige te kiezen. Hiermee kunt u de prijs van het bouwtechnisch rapport zo laag mogelijk houden. Wij vergelijken bouwkundigen voor u. Op deze manier kunt u zelf een bouwkundige kiezen waar u een goed gevoel bij heeft en past bij uw budget. Onze vergelijking is gebaseerd op prijs en kwaliteit.