Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige meeloopkeuring

Bij een bouwkundige meeloopkeuring ben je zelf aanwezig tijdens de bouwkundige keuring. Je maakt zelf aantekeningen tijdens de keuring. De bouwkundige maakt geen bouwkundig rapport op. Je bespaart vaak geld door te kiezen voor een bouwkundige meeloopkeuring. 

Verschil meeloopkeuring en rapport

Er zijn twee grote verschillen tussen een meeloopkeuring en een bouwkundige keuring met rapport. Ten eerste moet je zelf aanwezig zijn bij een bouwkundige meeloopkeuring, terwijl je bij een bouwkundige keuring met rapport niet aanwezig hoeft te zijn. Ten tweede krijg je na afloop van een meeloopkeuring geen bouwkundig rapport, terwijl je dit bij een reguliere bouwkundige keuring wel krijgt. Het is gebruikelijk dat de bouwkundige tijdens de meeloopkeuring foto's maakt, zodat je naderhand alsnog kunt kiezen voor een bouwkundig rapport. 

Bouwkundige meeloopkeuring tips

Het is belangrijk om goed op te letten tijdens een bouwkundige meeloopkeuring. De bouwkundige begint bij binnenkomst vaak direct met het beoordelen van de woning. Met onderstaande tips haal je het meeste uit de meeloopkeuring:

  • Zorg dat je direct kunt beginnen met notities maken of neem de bouwkundige keuring op met een voicerecorder. Overleg dit voor de zekerheid van tevoren met de bouwkundige.
  • Je hebt tijdens een bezichtiging waarschijnlijk al aandachtspunten gezien. Neem deze punten mee in de meeloopkeuring.
  • Stel vragen. Je doet maar één keer een bouwkeuring, dus dit is de enige kans om alles te weten te komen.
  • Als je twijfelt over een bouwkundig rapport, maak dan de afspraak dat er sowieso foto's gemaakt worden. Dan is het mogelijk om op een later tijdstip alsnog een bouwkundig rapport te krijgen.

Bouwkundige keuring vergelijken. Vergelijk nu!