Vergelijk de bouwkundige tarieven
90% van de bouwkundige-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten van een bouwkundig rapport verschillen per bouwkundige. Om de goedkoopste bouwkundige keuring te vinden, kunt u het beste bouwkeuringen vergelijken. Bouwkeuringtarieven.nl maakt het u gemakkelijk en vergelijkt alle bouwkundigen bij u in de buurt.

Bouwtechnische keuring kosten

Heeft u bij aan- of verkoop van uw woning een bouwkundig rapport nodig? Hier wilt u natuurlijk niet te veel geld voor betalen. De kosten verschillen per bouwkundige, dus het is verstandig om bouwkeuringen te vergelijken. De kosten van een bouwkundige keuring waar je zeker rekening mee moet houden, zijn:

  • Administratiekosten;

  • BTW;

  • Kosten bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring aftrekbaar

De bouwkundige keuring van een woning is onder bepaalde omstandigheden aftrekbaar bij de belastingaangifte. Als de bouwtechnische keuring gebruikt is voor het verkrijgen van een hypotheek of lening voor de NHG, dan is de bouwkundige keuring fiscaal aftrekbaar voor de Belastingdienst. Als u de bouwkundige keuring niet gebruikt voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG, dan is het niet aftrekbaar. Vraag altijd uw financieel adviseur naar de details, om verrassingen te voorkomen.

Bouwkeuringen vergelijken doet u eenvoudig en snel via bouwkeuringtarieven.nl.