Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige keuring aftrekbaar

Een bouwkundige keuring is aftrekbaar zijn bij de belastingaangifte als de keuring wordt aangevraagd bij aankoop van een woning en bij verbetering of onderhoud van een woning. De kosten van de bouwkundige keuring zijn aftrekbaar in het jaar waarin de kosten gemaakt zijn. Als de kosten aftrekbaar zijn, scheelt u dit geld.

Bouwkundige keuring belasting aftrekbaar

Gebruik je het bouwkundig rapport voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek, dan zijn de kosten van de bouwkundige keuring van de belasting aftrekbaar. Dit betekent dat een bouwkundige keuring in de meeste gavallen aftrekbaar is bij de belastingaangifte. In deze situaties is een bouwkundige keuring voor een hypotheek fiscaal aftrekbaar:

  • Bij de aankoop van een huis;
  • Bij aankoop van een huis met NHG;
  • Bij een verbouwing/verbetering van een woning;
  • Bij onderhoud van een huis.

Als je verwacht dat jouw bouwkundige keuring aftrekbaar is, moet je de factuur van de bouwkundige bewaren. Deze heb je nodig bij de belastingaangifte. De kosten van de keuring vul je vervolgens in als je aangifte inkomstenbelasting doet.

Bouwkundige keuring kosten aftrekbaar

Als je verplicht een bouwkundige keuring moet uitvoeren, is deze sowieso aftrekbaar van de belasting. In de volgende situaties kan de geldverstrekker een bouwkeuring verplichten:

  • Als de taxateur een bouwkeuring adviseert op basis van de taxatie;
  • Als je een ongerenoveerd appartement met een bouwjaar voor 1940 koopt;
  • Als de noodzakelijke renovatiekosten minstens 10% van de verkoopwaarde bedragen.

Heb je een bouwkundige keuring nodig voor de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een huis? Vergelijk dan bij ons de tarieven en vind de goedkoopste bouwkundige.

Bouwkundige keuring vergelijken Vergelijk nu!