Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige

Een bouwkundige voert de bouwkundige keuring van je woning uit. Als je een bouwkundig rapport wilt, maakt de bouwkundige deze voor je.

Wie mag een bouwkundige keuring uitvoeren?

Alleen een gecertificeerd bouwkundige mag een bouwkundige keuring uitvoeren. Hij heeft hier een opleiding voor gevolgd. Je kunt een bouwkundige keuring alleen gebruiken rondom de aankoop van een woning als deze is uitgevoerd door een bouwkundige. Een aannemer mag geen officiële bouwkundige keuring uitvoeren. De resultaten van zo'n soort keuring kun je niet gebruiken rondom de aankoop van een woning.

Waar moet een bouwkundige aan voldoen?

Iedere bouwkundige die bij ons is ingescheven, heeft een relevante opleiding gevolgd. Ook is hij altijd aangesloten bij een branchevereniging. De bouwkundige rapporten die door onze bouwkundigen worden opgesteld, voldoen aan de eisen van de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde geldverstrekkers.

Wat doet een bouwkundige?

Je schakelt een bouwkundige in als je inzicht wilt in de bouwkundige staat van een woning. Meestal is dit rondom de aan- of verkoop van een woning. De bouwkundige doet het volgende voor je:

  • Controleert de bouwkundige staat van de woning;
  • Geeft advies over uit te voeren onderhoud;
  • Maakt een specificatie van herstelwerkzaamheden;
  • Maakt een bouwkundig rapport op.

Bouwkundige keuring vergelijken. Vergelijk nu!