Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundig onderzoek

Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud van een woning. Door een bouwkundig onderzoek in je woning te laten uitvoeren, kom je precies te weten in welke staat je huis verkeert.

Bouwkundig onderzoek woning

Meestal laat je een bouwkundig onderzoek van je woning uitvoeren bij aan- of verkoop van een woning. Er is immers altijd kans op verborgen gebreken en met een bouwkundig onderzoek van je huis kom je hier op tijd achter. Bovendien voldoe je als woningkoper aan de onderzoeksplicht als je een bouwkundig onderzoek laat uitvoeren.

Hoe lang duurt bouwkundig onderzoek?

Het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek in huis duurt ongeveer een uur. Je bent zelf alleen tijd kwijt als je een bouwkundige meeloopkeuring laat uitvoeren. Hier moet je namelijk zelf aanwezig zijn om aantekeningen te maken. Als je een rapport laat opmaken na afloop van het bouwkundig onderzoek, kost de keuring je geen tijd. Je krijgt de uitkomst van het onderzoek naderhand in een rapport.

Wat kost een bouwkundig onderzoek

Een bouwkundig onderzoek kost tussen de € 250,- en € 450,-. De kosten van bouwkundig onderzoek verschillen per bouwkundige en zijn afhankelijk van het type onderzoek dat je laat uitvoeren. Bij Bouwkeuringtarieven.nl vergelijk je de tarieven van bouwkundigen.

Bouwkundige keuring vergelijken Vergelijk nu!