Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige keuring appartement

Bij aankoop van een appartement gebruik je een bouwkundige keuring om de bouwkundige staat van het appartement te controleren. De bouwkundige vertelt je alles over de staat van het appartement en rapporteert eventuele gebreken. 

Bouwkundige keuring appartement

De bouwkundige keuring van een appartement is anders dan de bouwkundige keuring van een woonhuis. Bij aankoop van een appartement wordt je namelijk mede-eigenaar van een complex en koop je het gebruiksrecht van een privé-gedeelte in de vorm van je eigen appartement. Voor de bouwtechnische keuring van een appartement betekent dit dat de keuring alleen van toepassing is op het privé-gedeelte. De keuring is niet van toepassing op het gehele complex. De VvE is verantwoordelijk voor de bouwkundige staat van het complex. Het is belangrijk dat je bij aankoop van een appartement controleert of de VvE actief is en een goed meerjarenplan voor onderhoud heeft.

Bouwtechnische keuring appartement verplicht?

Een bouwkundige keuring is soms verplicht bij de aanvraag van een hypotheek. Bijvoorbeeld als uit een taxatie blijkt dat de kosten voor achterstallig onderhoud meer dan 10% van de woningwaarde bedragen. Daarnaast heb je als koper van een appartement de onderzoeksplicht. Met een bouwtechnische keuring van een appartement voldoe je hieraan.

Goedkope bouwkundige keuring appartement

De kosten van een bouwkundige keuring van een appartement verschillen per bouwkundige. Door de tarieven goed met elkaar te vergelijken, kun je veel geld besparen. Op bouwkeuringtarieven.nl vergelijk je direct alle bouwkundigen. 

Bouwkundige keuring vergelijken Vergelijk nu!