Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Verborgen gebreken huis

Verborgen gebreken van je huis worden blootgelegd door middel van een bouwkundige keuring. Bouwkundige gebreken verlagen de woningwaarde en verminderen je woonplezier. Het is dus belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om verborgen gebreken in de woning op te sporen.

Verborgen gebreken woning

Als je een woning gaat kopen, moet je aan de onderzoeksplicht voldoen. Dit doe je door vragen te stellen over de staat van de woning. Met goede vraagstelling kom je een heel eind, maar de meest uitgebreide informatie krijg je door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Hiermee voorkom je dat je na de koop nog verborgen gebreken ontdekt.

Op grond van de model koopovereenkomst mag je als koper verwachten dat de woning leefbaar is onder normale omstandigheden. Als dit niet zo is, kan de verkopende partij aansprakelijk gesteld worden. Dit is alleen het geval als het gebrek al voor de verkoop aanwezig was. De verkopende partij kan een ouderdomsclausule opnemen in het koopcontract om dit soort situaties te voorkomen.

Bouwkundige gebreken voorbeelden

Verborgen gebreken zijn er in alle soorten en maten. Dit zijn de meest voorkomende verborgen gebreken in woningen:

  • Verrot dak;

  • Asbest;

  • Lekkende leidingen;

  • Verzakte vloer;

  • Kapotte CV-ketel.

Een bouwtechnische keuring legt bovenstaande gebreken en vele andere verborgen gebreken bloot.

Wil je tot in detail de staat van je woning weten? Schakel dan een bouwkundige in en kom alles te weten over de woning die u op het oog hebt.

Bouwkundige keuring vergelijken. Vergelijk nu!