Vergelijk de bouwkundige tarieven
90% van de bouwkundige-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Verborgen gebreken woning blootleggen?

Staat u op het punt om een woning te kopen? Dan is het belangrijk om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om verborgen gebreken in de woning op te sporen.

Verborgen gebreken in huis

Als u een woning gaat kopen, moet u aan uw onderzoeksplicht voldoen. Dit doet u door vragen te stellen over de staat van de woning. Met goede vraagstelling komt u een heel eind, maar de meest uitgebreide informatie krijgt u door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Hiermee voorkomt u dat u na de koop nog verborgen gebreken ontdekt.

Op grond van de model koopovereenkomst mag u als koper verwachten dat de woning leefbaar is onder normale omstandigheden. Als dit niet zo is, kan de verkopende partij aansprakelijk gesteld worden. Dit is alleen het geval als het gebrek al voor de verkoop aanwezig was. De verkopende partij kan een ouderdomsclausule opnemen in het koopcontract om dit soort situaties te voorkomen.

Veel voorkomende verborgen gebreken koopwoning

Welke verborgen gebreken in huis komen het meest voor? Verborgen gebreken zijn er in alle soorten en maten. Dit zijn de meest voorkomende verborgen gebreken in woningen:

  • Verrot dak;

  • Asbest;

  • Lekkende leidingen;

  • Verzakte vloer;

  • Kapotte CV-ketel.

Een bouwtechnische keuring legt bovenstaande gebreken en vele andere verborgen gebreken bloot.

Wilt u tot in detail de staat van uw woning weten? Schakel dan een bouwkundige in en kom alles te weten over de woning die u op het oog hebt.