Vergelijk de bouwkeuring tarieven
90% van de bouwkeuringen is binnen 3½ uur ingepland

Bouwkundige opname

Een bouwkundige opname van je woning is nodig bij aankoop van een woning. In sommige gevallen is een bouwkundige keuring verplicht, bijvoorbeeld als de taxateur ernstige gebreken constateert. Met een bouwkundige opname voldoe je aan de onderzoeksplicht die je als woningkoper hebt.

Verschillende bouwkundige opnames

We maken onderscheid tussen twee soorten bouwkundige opnames: een bouwkundige keuring met rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. Het enige verschil zit in je eigen aanwezigheid. Je hoeft niet aanwezig te zijn bij een bouwkundige keuring waarbij een rapport wordt opgemaakt. Bij een bouwkundige meeloopkeuring noteer je zelf de bevindingen van de bouwkundige, dus moet je aanwezig zijn. De bouwkundige voert beide keuringen op dezelfde manier uit.

Dit is wat de bouwkundige doet bij een bouwkundige opname:

  • De bouwkundige staat van de woning controleren;

  • Adviseren over onderhoud;

  • Een specificatie van herstelwerkzaamheden maken;

  • Een bouwkundig rapport opmaken (als je dit wilt).

Kosten bouwkundige opname

De kosten van een bouwkundige opname liggen tussen de € 250,- en € 450,-. De tarieven van een inspectie verschillen per bouwkundige en zijn afhankelijk van het type bouwkundige opname dat u laat uitvoeren. Een meeloopkeuring is goedkoper dan een bouwkundige opname waarbij een rapport wordt opgemaakt.